Centre Teològic de Tortosa

Inici de curs de l'Institut de Ciències Religioses

El passat 8 d'octubre, amb la celebració de l'Eucaristia votiva de l'Esperit Sant i presidida pel Sr. Bisbe de Tortosa, es va donar el tret de sortida oficial al nou curs de l'Institut Superior de Ciències Religioses a Distància, que depèn de la Universitat de S. Dàmaso de Madrid, i que té una extensió a les dependències del Seminari de Tortosa. El treball de l'Extensió ja va començar a finals d'agost, amb la posada en marxa de la Secretaria, i al setembre, amb els exàmens de recuperació iamb els exàmens de llicenciatura i diplomatura del pla antic a Madrid.
La Eucaristia, que es va fer a la Cripta del Seminari, va ser concelebrada pel director de l'extensió, Mn. Jordi Salvadó i per alguns dels professors, i participada per alguns dels alumnes. Tot seguit, van començar les tutories corresponents al primer semestre del nou curs. Enguany només hi acudiran els alumnes del pla nou, ja que els del pla vell ho fan completament on-line.

inici

Una de les particularitats d'aquesta modalitat d'ensenyament és el que s'anomena "ensenyament a distància" ja que molta feina es fa a casa i fent servir les noves tecnologies, per bé que cada alumnes té sempre a disposició un professor de refèrencia i tutories cada mes. Cal remarcar també que la titulació que s'obtè és plenament homologable al Grau i al Màster Civil, seguint les directrius europees, així com també es pot obtenir la titulació per a fer de professor de religió (DECA)a Secundària i a Batxillerat.
Enguany els alumnes matriculats son una vintena. Esperem que la professionalitat dels ensenyants i la bona feina dels estudiants vagi aportant nova gent a aquesta institució. Mn. Jordi Salvadó.

 
You are here: